تکنیک استفاده از بیوفیلم

اسرار استفاده از بیوفیلم
زدن بیوفیلم یکی از مهمترین مراحل در ساخت دنچره. توی این مقاله نکات خیلی خوبی در مورد زدن بیوفیلم بهتون میگیم. این نکاتو از دست ندید
فهرست مطالب: تکنیک استفاده از بیوفیلم

سلام به شما عزیزان همراه توسیدنت امیدواریم که حالتون خوب باشه❤️

همه دندانسازها و کسایی که دندان مصنوعی درست میکنن، با بیوفیلم آشنایی دارن . کاربردشو میدونن بیوفیلم یکی از ضروری‌ترین مواد مورد نیاز در ساخت دندان مصنوعی و مرحله استفاده از بیوفیلم، یکی از مهم‌ترین مراحل برای این کاره. استفاده صحیح از بیوفیلم، نه تنها کار ساده‌ایه، بلکه کمک خیلی زیادی به بهبود کیفیت کار میکنه تا پایان این مقاله با ما باشید تا شما رو با اسرار استفاده از بیوفیلم آشنا کنیم

تو  این پست می‌خوایم درمورد نحوه صحیح زدن بیوفیلم باهاتون صحبت کنیم. اما اول بیاین ببینیم بیوفیلم اصلا چی هست؟ بیوفیلم یه محلوله کـه به عنوان ماده جدا کننده ازش استفاده میشه. البته مدل‌هـای جامد یعنی پـودریش هم توی بازار موجوده.

علت استفاده از بیوفیلم

تو تکنیک ساخت پروتز متحرک به روش سنتی یعنی مفل‌گذاری، بعد از حذف موم و برداشتن بیس موقت به گچِ داخل مفل، بیوفیلم زده میشه تا آکریلِ بیسِ پروتز به گچ نچسبه. این آغشته کردن کست به بیوفیلم، یه اختلاف سطح جزئی (ولی تاثیرگذار) بین کست و بیسِ آکریلیک ایجاد میکنه که زیادم خوب نیست.

اما اگه خوب نیست، چرا بیوفیلم میزنن؟

چون تو فرایند پخت پروتز متحرک یا دست‌دندان، مقداری از مونومر آزاد میشه و به داخل منافذ گچ نفوذ میکنه. این مونومر درون گچ، باعث میشه با آکریل پلیمر بشن و پیوند آکریل و مونومر داخل گچ شکل بگیره.

در این‌صورت بعد از پخت آکریل، جدا کردن این گچ‌ها که با آکریل پلیمر شدن کار خیلی سختی میشه. دلیل دیگه‌ای هم که داره اینه کـه از نفوذ آب بین گچ و آکریل جلوگیری میکنه. اگه حتی یذره آب بین گچ و آکریـل نفوذ کنه، باعث میشه تا آکریـل بد رنگ بشه و از طرفی درصد شکنندگیش بالا بره.

بیوفیلم آکروپارس

✔️پس میشه نتیجه گرفت که، یکی از دلایل بدرنگ شدن آکریل: عدم استفاده صحیح از بیوفیلم

✔️و یکی از دلایل شکنندگی آکریل: بازم عدم استفاده صحیح از بیوفیلم

اسرار استفاده از بیوفیلم

حالا چند تا نکته کنکوری بهتون میگیم تا بیوفیلمتون بهترین اثر بخشی رو داشته باشه. این نکات حاصل تجربه و البته مطالعه‌ی بسیار زیاده

✔️بعد اینکه گچ رو داخل مفل ریختید و سفت شد، باید موم رو حذف کنید.

✔️موم‌هارو از روی گچ بردارید و گچو با آب جوش و مسواک نرم بشوئید.

✔️دقت کنید که هیچ اثری از آلودگی و موم روی گچ‌ها نمونده باشه.

✔️حالا تا زمانی که گچ و مفل گرم هستن باید بیوفیلمو بزنید. منظور از گرم بودن اینه که وقتی مفل رو توی دستتون می‌گیرید، دستتون نسوزه.

✔️اگه وقتی که مفل‌ها سرد شدن بیوفیلم بزنید، بیوفیلم به همه نقاط نمیرسه و اثرش رو به خوبی نمیذاره.

✔️غلظت بیوفیلم هم خیلی مهمه نه باید غلیظ باشه، و نه باید رقیق باشه. اگه بیوفیلم غلیظ بود، بهش آب اضافه کنید ولی دقت کنید که خیلی رقیق نشه.

✔️نکته دیگه‌ای هم که باید حتما بهش توجه کنید اینه که اون سطحی از دندان‌ها که داخل آکریل میره رو اصلا نباید بیوفیلم بزنید. اگه احساس کردین به بیوفیلم آغشته شده، اون‌ها رو بشوئید.

✔️بعد از انجام این تکنیک‌ها اجازه بدید تا مفل‌ها سرد بشن و بعد از اون آکریلتونو آماده کنید.

یادت نشه برای بقیه دوستات هم بفرستی

محصولات مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
14 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها